Monday, February 13, 2012

Tidak Terungkap - Episod 2

Setelah siap solat Subuh, aku terus ke belakang rumah untuk berlatih.. Inilah rutin mingguan ku untuk membentuk bodyku menjadi lebih daya tahan kardiovaskular, anti-kuman, anti-penuaan dan tahan banting. Walaupun susuk tubuhku bukan seperti pemain gusti, bina badan mahupun perenang berirama, namun itu bukan penghalang!!

Crew2 yang dipertanggungjawabkan bertungkus lumus men-setting peralatan yang kami pinjam di Jabatan Aset Kampung. Kami mahu program hari ini berjalan lancar tanpa minyak pelincir. Peralatan yang kami sediakan ini semata2 untuk aku berlatih, oleh itu aku tidak mahu mensia2kannya lagi.. [nada bangga] Aku juga tidak mahu mengecewakan mereka walaupun mereka seringkali mengecewakan diriku. Aku mahu latihan ini berlalu dengan cepat tetapi penuh dengan penghayatan dan pengharapan. Semoga latihan ku ini, mendapat restu daripada kedua2 mempelai.. Hahaha..

“Ok you guys.. Set your mark.. Get Ready.. Go!”, begitulah sahut salah seorang lelaki penduduk kampong yang diberi kepercayaan oleh penduduk kampong sebagai ketua refree pada hari itu. Beberapa orang lagi menjaga garisan ditepi padang latihan untuk mengelakkan aku tidak lari dari medan pertempuran pada hari ini.

Salah seorang dari beberapa orang penduduk kampung yang aku bayar untuk latihan ini mula mengatur langkah. Dengan bayaran RM2/jam aku menyewa dia untuk berlatih denganku mengikut jadual yang telah ditetapkan oleh Majlis sukan Negara (MSN) yang telah diluluskan oleh jemaah menteri kabinet yang telah bermesyuarat di PWTC yang bersidang selama 3 hari 3 malam pada beberapa bulan yang lalu.
Mancha yang berkemampuan untuk melontar careka padat yang original dan cetak rompak berserta dengan cover album sekali kepada mangsa yang di targetnya berdasarkan niat yang betul dihatinya.. Banyak album yang menjadi korban untuk aku berlatih.. Bukannya apa, latihan ini adalah untuk menghapuskan cekera padat cetak rompak yang telah dirampas oleh pihak Kastam semenjak beberapa tahun lalu..

Mancha, 20, bersusuk tubuh kurus gila, badan gelap gelita (kadang2 sukar aku bezakan dirinya dengan warna langit malam tanpa kerlipan bintang2..), kerana masalah yang aku hadapi ini, aku dibekalkan dengan google night vision V2.0 untuk melihatnya walaupun masih lagi samar2 aku melihatnya..

Badannya yang dapat melentur seperti pokok buluh perindu itu tidak aku pandang rendah.. kerana dia sememangnya sangat tinggi, setinggi langit biru yang tidak dapat di sentuh dengan tangan kanan mahupun kiri. Kelebarab badannya tidak aku nafikan, pinggangnya sangat ramping dan runcing. “Aku mesti mengalahkannya untuk menaikkan CGPA ku..”, rontaku didalam hati kecilku. Lantas, loceng perlawanan dibunyikan! Perlawanan dimulakan!

No comments:

Post a Comment